6 Jan 2010

Blueberry Cheese TartBlueberry Cheese Tart - terhangat di pasaran...Nak lagi gambar tartlet? Nantikan gambar2 lain yang akan kami upload...tunggu..

3 Jan 2010

Kaedah PembayaranSalam Sejahtera!


Pelawat yang kami hormati,

Bagi tujuan tempahan dan pembayaran produk kami, anda boleh menghubungi kami terus di talian 0137785875 / 0177575900 ( anda boleh sms jika kami agak sibuk dengan tempahan) atau e mailkan kepada kami di rizdesniper@yahoo.com.sg.

Kami amat berbesar hari sekiranya anda mengikuti beberapa perkara ini bagi menjamin kualiti tempahan anda.
  • Transaksi adalah dalam matawang Ringgit Malaysia atau Dollar Singapura.
  • Untuk mengelakkan sebarang masalah yang tidak diingini, mohon anda menghantar tempahan seawal 7 hari sebelum tarikh pengambilan.
  • Tempahan segera ( urgent ) boleh diterima sekiranya cukup bahan dan sekiranya stok masih ada.
  • Kami menerima tempahan kek lapis, marble / rainbow dan muffin berkat dari seluruh Semenanjung Malaysia termasuk Singapura.
  • Bagi kek berkrim dan mudah rosak, kami menerima tempahan dari kawasan Johor Bahru dan Singapura.
  • Tempat penghantaran ( pick-up point ) untuk sebarang transaksi ialah seperti berikut:

Kawasan Johor Bahru : - JUSCO BUKIT INDAH, TESCO BUKIT INDAH

Singapura : - KRANJI MRT STATION ( malam atau hari minggu sahaja )

  • Deposit sebanyak 50% diperlukan untuk sebarang confirm order. Deposit hendaklah dibayar secara tunai atau cash deposit ke akaun Maybank SHAHRIZAL BIN SALLEH - 158118046770 ( MALAYSIA ) atau akaun POSB - 009-74743-5 ( SINGAPURA ).
  • Kepada pelanggan yang diluar kawasan, pihak kami akan mengaturkan penghantaran melalui courier service atau penghantaran melalui bas ekspress dan kos penghantaran akan dibayar oleh pelanggan.
  • Bagi pelanggan dari Singapura, GST sebanyak 7% akan ditanggung oleh pelanggan dan tiada kos tambahan / penghantaran dikenakan sekiranya berurusan di pick-up point pada masa yang ditetapkan. Harga akan dinilai bergantung kepada tukaran wang semasa.

Kami mengalu-alukan sebarang pertanyaan dan maklumat yang ingin Anda ketahui dari kami.

Admin,
Rizzies Bakery House.
~ The Bakery, Cakes and Cookies under one roof

2 Jan 2010

Update : Agar-agar Cendol
Seunik namanya, agar-agar cendol ini amat sesuai bagi penggemar cendol yang mahukan mengabadikan keenakkan cendol dalam apa jua majlis.

Anak-anak cukup suka, terutamanya dihidangkan masa tengahari (sementara tunggu lunch) atau masa minum kopi petang-petang.

Teringat masa di kampung petang-petang bersama ibu bapa sambil meneguk secangkir kopi...


Sample Packaging

Hi, Salam Sejahtera.


Hari ni kami membawakan anda, bagaimana visual pembungkusan produk Rizzies Bakery House.
Ini adalah tempahan kami sepanjang 2 minggu lepas.


Kami sedar, kualiti satu produk amat kritikal pada masa produk itu siap dan dibungkus kepada pelanggan. Bagi memastikan kesegaran produk kami, kami membungkusnya seberapa hampir dengan tarikh siap agar keenakan dari oven dapat dirasai oleh pelanggan kami.


Packaging untuk kek marble..Packaging untuk pelbagai kek lapisTerima Kasih!

Moist CakeYang ini bentuk buku. Sesuai untuk majlis harijadi anak-anak sebagai penggalak untuk mereka belajar..........

Tak sah kalau penggemar coklat tak berbicara tentang kek yang satu ni, moist cake (chocolate).
Resepi yang kaya dengan limpahan coklat ni boleh bangkitkan selera penggemar coklat.

Disaluti dengan lapisan coklat yang 'kaya' (rich) tak siapa mampu menolak, belum sempat hidang dah teransang dek keenakan coklat moist cake ni. Harga dari RM 35 sekilo ( plain tanpa deco ) hingga RM 50 sekilo ( penuh dengan deco + bunga ).

Kegemaran rata-rata pelanggan kami!


Pelbagai Kek HarijadiPelbagai pilihan kek harijadi....Update : Agar-agar hantaran bentuk "Love"Agar-agar hantaran bentuk "Love"..Harga 1 set = RM80Variasi bentuk dengan penambahan visual 'hati'(love) amat sesuai dipadankan dengan majlis yang berkaitan cinta- samada majlis pertunangan, perkahwainan, ulang tahun, atau sesama keluarga.Impak visual tak terhad pada mata. Malah menjangkaui hati kita. Cuba anda bayangkan kekasih hati anda, datang dengan kek berbentuk bulat dan 'hati'. Mana satu pilihan anda?
tentunya kek yang sampai'jiwa'nya kepada anda.


Maksud saya,kek yang menyampaikan 1001 rasa hati pemberi kek.


Mekar Kasih bersama yang tercinta.


Terima Kasih!

Agar-Agar Untuk HantaranAgar-agar untuk hantaran.

Agar-agar ini sengaja kami reka agar berbeda dengan konsep agar-agar sedia ada. Anda bakal disajikan dengan beberapa lapisan enak agar-agar yang amat sesuai dengan majlis yang melibatkan saudara mara dan jemputan yang ramai. Harga agar-agar seperti ini RM 80 sahaja.


Setiap lapisan adalah unik. Kami juga menghiasnya mengikut citarasa dan kemahuan anda agar majlis anda diingati sepanjang tahun!


Sebarang pertanyaan ajukan kepada kami melalui maklumat di sebelah kiri blog ini.


Terima Kasih!

1 Jan 2010

Kek Steam Butter CreamWedding kek 3 tier Steam Butter Cream yang ditempah oleh Pak Abu, bersempena perkahwinan anak perempuannya....Harga untuk sekilo RM 70 aje. Macam Pak Abu order ni 4 kg,2 kg dan yang paling atas 1 kg. Total 7 kg semuanya. Belum habis majlis dah habis dimakan. Kesian Pak Abu tak sempat rasa. Walau bagaimanapun lain kali kita buatkan lagi. Itu pun kalau Pak Abu yang kahwin.........


lagi steam butter cream cake...

lagi steam butter cream cake...Nampak macam kek fondant, tapi lembut selembut sutera.